Skabssenge og vægsenge – Her er der de bedste

De smarte skabssenge (også kaldt vægsengeslå-ud senge eller murphy senge som de kaldes på engelsk) er hurtigt blevet utrolige populære her i Danmark. Og med god grund. For har du ikke lige så meget plads i dit hjem (eller måske bare gerne vil bruge pladsen til noget andet, som f.eks. et kontor), så er de såkaldte skabssenge utrolig smarte.

Men en skabsseng har du nemlig et super stilrent møbel i opslået tilstand, som ikke fylder så meget guldplads. Mens du har en god seng at sove i, i nedslået tilstand.

Men ved du ikke lige hvilken en, som du skal vælge? Så bare rolig. For jeg har nemlig her samlet de bedste skabssenge, som du med fordel kan vælge.

Nordic skabsseng – Dobbeltseng

Nordic skabsseng - Dobbeltseng

Den første skabsseng vi har valgt at tage med er Nordics bestseller, som kan fås i mange forskellige farver. Her får du den perfekte løsning til børneværelset, gæsteværelset, sommerhuset eller lejligheden. Samtidig får du et meget flot møbel, som vil pryde de fleste danske hjem. Sengens størrelse er 160x200cm (kan også fås i størrelsen 140x200cm).

Den leveres med kvalitets gasfjedre. Dette gør det til en nem sag, når du enten skal åbne eller lukke skabssengen. Derudover gør det til en nærmest lydløs oplevelse. Sengen har været igennem en test, hvor den blev lukket og åbnet 10.000 gange og stadig virkede efter dette.

Til modellen har du naturligvis mulighed for at tilkøbe en lækker madras, som passer til dine behov. Du kan vælge mellem 5 forskellige madrasser fra H1 (blød) til H5 (meget hård).

Denne seng er for dig, som ikke vil gå på kompromis med kvalitet og størrelse. Dette er en skabsseng, som du vil have glæde af i de næste mange år.

Pris: 11.999 kr. (140x200 modellen koster 8.499 kr.)

LÆS MERE

Nordic skabsseng – Halvandenmandsseng

Nordic skabsseng lav model

Synes du ovenstående skabsseng er for højt et møbel, så findes modellen også i en lav model. Til gengæld er størrelsen også 140x200 (kan også fås i 120x200), så dette er en halvandenmands seng. Så den er perfekt til gæsteværelset, eller hvis I f.eks. er et par som ikke har så meget plads i lejligheden/huset, som sagtens kan nøjes med en halvandenmandsseng.

Ligesom ovenstående dobbeltseng fra Nordic, kan denne skabsseng også fås i mange forskellige farver. På fronten af sengen kan du vælge mellem 5 forskellige farver (hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans og egetræ). Mens du på de ydre sider kan vælge mellem 3 forskellige farver (hvid, antracit og egetræ).

Den leveres med samme kvalitets gasfjedre som dobbeltsengen. Så her kan du ligeså nemt åbne og lukke sengen nærmest lydløst. Du kan naturligvis også her tilkøbe en madras.

Så alt i alt er denne skabsseng samme gode kvalitet som ovenstående dobbeltseng. Forskellen er blot er størrelsen på de to skabssenge.

Pris: 8.499 kr. (120x200 modellen koster 8.499 kr.)

LÆS MERE

Nordic skabsseng – Enkeltmandsseng (lodret)

Nordic skabsseng 90x200

Den sidste jeg har valgt tage med er Nordics skabsseng i enkeltmands størrelse. Modellen fås både i høj og lav model (på ovenstående billede er den vist i en høj model). Størrelsen på sengen 90x200 cm, så der er her tale om en enkeltmandsseng. Så den er f.eks. perfekt til dig som bor alene, men som måske ikke har så meget plads i din lejlighed (f.eks. hvis du bor på kollegie).

Modellen er den helt samme som de to ovenstående senge. Dvs. du kan her også vælge mellem 5 forskellige farver til fronten og 3 forskellige farver til siden. Mens du også her kan tilkøbe en madras fra blød (H1) til meget hård (H5). Og skabssengen kommer naturligvis også med samme kvalitets gasfjedre som ovenstående skabssenge.

Denne lodrette model er perfekt til dig som ikke har så meget guldplads, da den ikke fylder særlig meget i opslået tilstand.

Pris: 7.999 kr.

LÆS MERE

Nordic skabsseng – Enkeltmandsseng (vandret)

Nordic skabsseng enkeltmandsseng

Enkeltmandssengen kan også fås i lav (vandret) model. Igen er den meget relevant for dig, som ikke har så meget plads, og hvor lokalet er meget smalt (så den lodrette model derfor ikke vil passe så godt igen). Størrelsen på sengen udslået er den samme som ovenstående (dvs. 90x200 cm), så der er igen tale om en enkeltmandsseng.

Modellen er præcis den samme som ovenstående. Så du får det samme nordiske, minimalistiske design, som i opslået tilstand vil narre selv den mest opmærksomme til at tro, at der er tale om et ny-moderne skab. Ligesom ved de andre skabe kan du her også vælge mellem 5 forskellige farver til fronten og 3 forskellige farver til siden af skabet.

Du kan også her tilkøbe en madras, så du får en madras som passer til dine behov.

Pris: 7.999 kr.

LÆS MERE

Hvad er en skabsseng?

En skabsseng er kort sagt et inventar som i opslået form ligner et skab, mens det i nedslået form er en seng. Dette er praktisk, da du kan spare rigtig meget guldplads ift. at have en seng stående. En skabsseng er især praktisk for dig, som f.eks.

  • Bor i en 1-værelses lejlighed eller værelse
  • I et gæsteværelse, som du gerne vil bruge til noget andet også (f.eks. et kontor)
  • Børneværelset hvor der ikke er plads til at lege for barnet

Hvorfor ikke bruge en sovesofa? Sovesofa er også en rigtig smart ting, hvis du ikke har så meget plads og derfor kan spare sengens plads ved at have en sofa og seng i ét møbel. Der er dog to ulemper ved at have en sovesofa fremfor en skabsseng. For det første er det ofte mere besværligt at slå sengen ud i en sovesofa ift. en skabsseng. Det vil være ret irriterende, hvis du skal slå sengen ud hver eneste gang. Dernæst så fylder en sovesofa også væsentlig mere end en skabsseng i opslået tilstand. En sovesofa kan dog være en god ide, hvis du gerne vil have din sofa og seng i ét møbel.

Er der forskel på skabsseng, vægseng og slå-ud seng? Nej, det er der ikke. Der er tale om det fuldstændige samme møbel. Det er blot forskellige navne for det samme møbel.

Skal skabssengen være den høje eller lave model? Der er både fordele og ulemper ved en høje vs. lave model. Så hvorvidt du skal tage den høje eller lave model afhænger i høj grad af dine behov. En fordel ved den høje model er, at den som udgangspunkt fylder mindre i opslået tilstand. Så det er ideelt til dig, som ikke har så meget gulvplads. Til gengæld skal du helst ikke have et for smalt lokale, hvis du ønsker den høje model. Da du naturligvis skal have plads til at slå sengen ud.

Den lave model er derimod ideelt til dig, som har et smalt lokale, da du stadig har plads til meget, når du slår den ud. Derudover kan den også bruges som en sofa i nedslået tilstand. Til gengæld fylder den mere i opslået form. Derudover er det også designmæssige perspektiv (dvs. hvorvidt du mener, at den høje eller lave model passer bedst til dit lokale ud fra et designmæssigt perspektiv).

Skabsseng DIY – For gør-det-selv typen

Er du mere gør-det-selv typen (eller har mod på at lave din egen skabsseng), så findes der en del guides derude, som viser hvordan du laver din egen skabsseng. Men vær opmærksom på, at det ikke er noget der bare laves lynhurtigt. Det kræver en del arbejde samt forskellige værktøjer. Har du stadig mod på at kaste dig ud i at lave din egen skabsseng, så kan du prøve at se nedenstående video.

Synes du ikke lige om designet på ovenstående DIY skabsseng, så findes der masser af andre guides på Youtube og ved en søgning på Google.

Jeg håber, at du finder ovenstående indlæg brugbart. Har du nogle spørgsmål eller lignende, så skriv endelig nede i kommentarfeltet. Så vil jeg med glæde hjælpe dig.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skabssenge og vægsenge – Her er der de bedste
5 (100%) 1 vote