Mørklægningsgardiner

Mørklægningsgardiner er en af de vigtigste ting at have på dit soveværelse, medmindre du ikke har nogen vinduer, men i så fald bør du også overveje at flytte soveværelset til et andet rum med vinduer. På denne side kan du finde al den viden der er værd at kende til om mørklægningsgardiner.

Den bedste mørklægning af soveværelset opnås ved at få installeret mørklægningsgardiner på specialmål. Det kan du meget nemt og effektivt få hjælp til ved at bestille en gratis gardinbus direkte hjem til dig. De foretager opmåling og giver dig et tilbud på mørklægningsgardiner efter mål. Book nu via knappen herinder.

Gardintyper med mørklægning

Der er mange forkellige gardintyper idag, men rigtig mange af dem fås med mørklægning. 

Rullegardiner med mørklægning

Plisségardiner med mørklægning

Lamelgardiner med mørklægning

Foldegardiner med mørklægning

Stof gardiner med mørklægning

Lamelgardiner med mørklægning

Bliv klogere på mørklægningsgardiner

Mørklægningsgardiner med sidelister

Fordelen ved mørklægningsgardiner med sidelister er helt klart at de lukker fuldstændig af for lyset ved at gå fra side til side i vinduet. Det kan f.eks. opnås med plisségardiner el. rullegardiner med kassette.

Mørklægningsgardiner til børn

Find inspiration til sjovere og mere farverige mørklægningsgardiner til børneværelset.

Bedste mørklægningsgardiner

Hvad er egentlig de bedste mørklægningsgardiner? Find svaret og lidt inspiration til valget her.

Mørklægningsgardiner på mål

Med mørklægningsgardiner på mål, før du total mørklægning. Du får gardiner efter specialmål lavet lige præcis til dine vinduer, og en bedre mørklægning af soveværelset kan som bekendt give en bedre nattesøvn.

Alle artikler om soveværelsesindretning

TV i soveværelset – er det en god idé?

Her på Soveværelse Inspiration mener vi at et soveværelse er til at slappe af og sove i, men gør man egentlig det med et TV i soveværelset? Det er meget populært at have et TV i soveværelset og ofte forbinder man også det med at se film og serier med afslapning....

Plakater til soveværelset

Et soveværelse skal være hyggeligt indrettet og det betyder at man også skal have noget til at hænge på væggene. En af de mest oplagte ting at hænge op, er en plakat. Plakater kan være fantastiske til at skabe en hyggelig stemning og den ro der er nødvendig for at få...

Skabssenge og vægsenge – Her er der de bedste

Skabssenge og vægsenge – Her er der de bedste

"De smarte skabssenge (også kaldt vægsenge, slå-ud senge eller murphy senge som de kaldes på engelsk) er hurtigt blevet utrolige populære her i Danmark. Og med god grund. For har du ikke lige så meget plads i dit hjem (eller måske bare gerne vil bruge pladsen til...

Flotte quiltet sengetæpper

Flotte quiltet sengetæpper

Sengetæpper er mere populært end nogensinde før og med god grund. Det er en nem og billig måde at løfte stemningen og indretningen på ens soveværelse. En ting er at det ser bedre ud når sengen er redt, men når der så også kommer et sengetæppe ovenpå, så giver det bare...

Stjernehimmel lampe i soveværelset

Stjernehimmel lampe i soveværelset

Drømmer du om at have en stjernhimmel at kigge på hver aften du ligger dig til at sove, så er løsningen at få en stjernehimmel installeret i soveværelset. Det kan gøres på to måder, enten kan du bruge en stjernehimmel lampe der lyser op i loftet eller du kan sætte små...

Garderobeskab med skydelåger efter mål

Når det kommer til indretning af et soveværelse, især små soveværelser gælder det om at udnytte den plads man har at gøre godt med. Spørgsmålet er hvordan man gør det bedst. Svaret finder du måske her i indlægget, men i hvert fald på vores blog. Et rigtig godt sted at...

Gardiner til soveværelset med mørklægning

Gardiner til soveværelset skal være med mørklægning, og derfor kaldes disse gardiner også for mørklægningsgardiner. Du vil stort set aldrig kunne opnå fuld mørklægning uden at have opsat mørklægningsgardiner i dit soveværelse, da der altid vil komme noget naturligt lys udefra ind ad vinduerne. Mørklægningsgardiner fås som du allerede kan se øverst i artiklen, i mange forskellige gardintyper:

  • Rullegardiner
  • Plisségardiner
  • Lamelgardiner
  • Foldegardiner
  • Stofgardiner

Alle typer mørklægningsgardiner kan fås med specialmål, så de passer til vinduer og vindueskarme i dit hjem uanset hvor skæve og finurlige de mål så end er. Faktisk kan alle gardintyper fås i specialmål og du kan bestille samtlige gardiner på mål her. Du kan dog også få mærklægningsgardiner der er færdigsyede med faste standardmål, hvilket er noget billigere at købe og har en hurtigere leveringstid. Du kan se nogle af de klassiske standardmål man ofte kan få billige gardiner i herunder:

  • 90 cm
  • 125 cm
  • 240 cm

Det er blot nogle af de mest gængse stadardstørrelser til gardiner, men i virkeligheden er det muligt at få mørklægningsgardiner i alle størrelser du vil, og også mange flere standardstørrelser end dem du ser herover.

Hvilke mørklægningsgardiner skal jeg vælge?

Du kan vælge mellem mange mørklægningsgardiner, og det nemme svar er at du skal vælge de mørklægningsgardiner der passer bedst til dit hjem, din økonomi og dine behov.

Hvilken vej skal mørklægningsgardiner vende?

Hvordan laver man mørklægningsgardiner?

Hvordan virker mørklægningsgardiner?

Men gennem tiden har mørklægningsgardiner i Danmark også haft en historisk betydning, og den lille fun fact kan du læse mere om herunder.

Hvorfor skulle man bruge mørklægningsgardiner under krigen?

Hvis jeg sagde at mørklægningsgardiner faktisk har været med til at redde liv, så ville du sikkert tænke at jeg var en klovn. Men under 2. verdenskrig skulle man faktisk bruge mørklægningsgardiner om aftenen for at tildække lys fra vinduerne. Ideen var at det skulle gøre det umuligt for tyske bombefly at se de danske byer og dermed udføre bombeangreb.

Der blev kørt en massiv kampagne med det under krige nog man må derfor gå ud fra at det rent faktisk har været med til at redde liv, om ikke mange, så i hvert fald få liv.